Stresszkezelő tippek!

Virtuális asszisztenssel könnyebb – Delegálás II.
2018-03-06
Hogyan válassz VIRTUÁLIS ASSZISZTENST!
2018-04-05

Stresszkezelő tippek!

Te, aki nyilván sikeres üzletember/üzletasszony vagy, biztos meg vagy győződve arról, hogy energiád kiapadhatatlan. Jó vezető vagy, a cég megbecsült embere és értelem birtokosa. Tudod, mikor kell megragadni a lehetőségeket, és hogyan kell ösztönözni, motiválni a munkatársakat, hogy keményen dolgozzanak a cég, vállalat céljaiért.

Így gondoltam én is! 😊

Azonban képes vagy meghúzni a határt? Tudod kezelni a stresszt?  Mit tegyél, hogy ne égj ki idő előtt?

Az igazán sikeres emberek a stresszkezelésében is kiválóak.  Íme, néhány tipp, amit más vállalkozóktól lestem el és én is igyekszem beépíteni az életembe.

Hogyan kezeld, és kerüld el a stresszt.

  • Képesség az önfegyelemre.

Nehéz hatékonyan kezelni másokat, ha nem tudod kezelni önmagadat. Hatékony vezetőként képesnek kell lenned arra, hogy szabályozd, kontrolláld az idődet, a figyelmedet és az érzelmeidet, miközben tisztában vagy erősségeiddel, gyengeségeiddel. A kivételes vezetők képesek a stressz kezelésére és arra, hogy megtalálják a munka és a magánélet közötti egyensúlyt miközben önmaguk maradnak.

  • Szakíts időt olyan tevékenységekre, amiket szeretsz.

Ha szeretsz olvasni, filmeket nézni, gyerekekkel játszani, vagy utazni, ezeknek elsőbbséget kell élveznie az életedben, hiszen ez tölt fel az előtted álló mindennapokra.

  • A problémák korai, és azonnali kezelése.

Az egyik legfontosabb kihívás, amit a vállalkozóktól hallottam, az a nyomasztó gondolatok kezelése. Így az ezzel kapcsolatos stressz minimalizálásának egyik legjobb módja a kérdések, felmerülő feladatok korai, időbeni felismerése vagy akár azonnali megoldása. Sok esetben egy olyan feladat, amivel időben foglalkozol, nem alakul nagyobb problémává később. Ha a problémákkal időben szembesülsz, szembenézel, akkor tovább léphetsz a vállalkozásod produktívabb feladataira. Járj mindig egy lépéssel előre, igyekezz mindenre felkészülni.

  • Szokj le a dohányzásról!

Ha eddig nem tetted meg, itt az ideje. Tudtad, hogy a legtöbb sikeres vállalkozó nem dohányzik? Az egy tévhit, hogy a dohányzás megnyugtat. Nyugodtan kérj segítséget, nem kell egyedül megoldanod! Ha nekem sikerült akkor neked is fog.

  • Alakíts ki jó személyes kapcsolatokat a munkatársakkal.

Akár úgy is mondhatnám, hogy Jó emberekkel vedd körül magad.  Életünk háromnegyedét mindannyian munkával töltjük, így nagyon fontos, hogy jó személyes kapcsolatokat alakítsunk ki minden munkatárssal, akivel együtt dolgozunk. Ha jól érzed magad a munkában, az segít a napi stressz kiküszöbölésében, a jó csapatmunka kialakításában, és te, mint cégvezető is megközelíthetőbb leszel. Dicsérj! A munkatársaknak szüksége van a pozitív visszajelzésekre is.

  • Próbálj nem dolgozni a hétvégén.

Ez lehetetlen feladatnak tűnhet, de igazán hiszem, hogy a heti hét munkanap nem csak a stresszes élethez járul hozzá, hanem az életedet is lerövidíti. Mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra, feltöltődére, nem lehet büntetlenül túlfeszíteni a húrt.

  • Fáraszd ki magad!

Igen, tudom, hogy klisé, és biztosan említettem már valamelyik előző írásomban, de így van. Kutatások is bizonyítják a sport jótékony hatásait. Fáraszd ki annyira magad, hogy már ne tudj gondolkozni! Kapcsold ki az agyad! Az agyadnak is szüksége van pihenésre. Biztos vagyok benne, hogy ha minden vállalkozó legalább heti 3x 30-45 percet töltene sportolással, az rengeteg problémát megoldana.

Oké, most itt az ideje, hogy átgondold az életedet és ha kell változtass rajta. Nekem tavaly év végén volt a fordulópont, amikor is sok mindenen változtattam. Nem lett stresszmentes az életem, de sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok.

Kezd apró lépésekkel. de kezd el!

 

Baráti üdvözlettel:

Hamvai Mária Mariann